A webáruház felületén süti (cookie) fájlokat használ. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. Rendben
Termékek Menü
0
Te itt jársz: > >

Blog

Biodvar blog - cikkeinkben sok témával foglalkozunk, igyekszünk körbejárni az egészséges életmód minden részét. Olvasd cikkeinket rendszeresen, szólj hozzá, kérdezz tőlünk!
2017-03-10 11:48:02

Az almaecet kapszula hatalmas segítséget nyújthat a számodra a hétköznapokban. A praktikus tablettás formátumnak köszönhetően egyszerűen, gyorsan, néhány pillanat alatt veheted magadhoz a koncentrált almaecet pozitívumait. Hogy mik ezek? Mindenképpen többes számban kell beszélnünk, annak ellenére, hogy az elmúlt években az emberek tudatában egy fontos jellemzője maradt meg csupán az almaecetnek: a fogyasztó hatása. 

2017-03-10 11:41:01

Az aloe vera kapszula tartalmazza a növény minden pozitív tulajdonságát úgy, hogy neked csak be kell kapnod a koncentrált gyógyhatással rendelkező kis tablettát. Ez a formátum a mai, rohanó világban kifejezetten előnyös. Biztosan jártál már úgy, hogy annyira sietned kellett egész nap, a feladataid egybetorlódása miatt, hogy igazán még lélegzetvételre sem maradt időd. Ebben az őrült kapkodásban, ha bármi közbejön, akkor a megoldás is várat magára. Fáradtság, stressz, kimerültség, a modern életmód kísérői.

2017-03-10 11:36:43

A borsófehérje napjainkban mind nagyobb népszerűségre tesz szert. De minek köszönhető ez a felfelé ívelő pálya, miért annyira kedvelt, s fogyasztott termék? Az egyik indok, ami a készítmény mellett szól viszonylag triviális. A tejsavó ára ugyanis a csillagos eget kezdi súrolni, s mindenképpen kell egy alternatíva, ami megfizethető, mégis arányaiban hasonlóan komplex hatást tud kínálni, mint a tejsavó. Kitalálod melyik termék a befutó? 

2017-03-10 11:31:05

A gal kollagén un. óriásfehérje, mely nagy koncentrátumban található meg bőrünkben, porcainkban, és csontjainkban. Az állati eredetű csontok, porcok fogyasztásával hozzájuthatsz ehhez az anyaghoz, például csontleves, vagy kocsonya preferálásával, ám az emésztés folyamata kifejezetten nehézkes, problematikus. 

2017-03-10 11:24:28

A kerek csokit, a szögletes csokit, az étcsokit, a tejcsokit, a csokipasztillát… A modern felsorolás valahogy így hangozna, átköltve kicsit Gombóc Artúr egykori híres monológját. A csokoládé szeretete ugyanis fikarcnyit sem változott az elmúlt esztendőkben, maximum a felhasználás módja alakult át. Egyre több alkalom főszereplője a csokipasztilla, mely számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. 

2017-03-10 11:17:59

A cukorbetegség még mindig az emberiség egyik legnagyobb rákfenéje. Sőt. Elnézve jelenlegi táplálkozási szokásainkat, ráfókuszálva arra a mérhetetlen mennyiségű finomított szénhidrátra, transzzsírra, és nem optimális fehérjére, melyek életünk alapjául szolgálnak, a helyzet nem fog egyhamar pozitív irányba változni. 

2017-03-10 11:10:14

Az Aromax argánolajnak első szaglásra talán kicsit furcsa lehet az illata, de nincs okod pánikra, mert amint felkened a hajadra, esetleg bőrödre elillan a diszharmóniát okozó hatás. Szóval bátran alkalmazd, számtalan kiemelkedő pozitív tulajdonsága miatt. Az argánolajat egyébként kifejezetten nehézkes kinyerni. 

2017-03-10 11:02:20

A beanies kávé abban az esetben mindenképpen befutó lesz az életedben, hogyha egyrészt szereted a kávét, másrészt ha sokszor van szükséged a gyors kortyolásra, hétköznapi rohangálásaid szüneteiben. Utóbbival valószínűleg nap, mint nap találkozol. Két elfoglaltság között általában nincs idő a kávéfőző beindítására, feltöltésére. 

2017-02-12 15:25:43
A szerveztünk megfelelő működéséhez nem elegendő a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás, néha valamilyen kiegészítő terméket sem árt magunkhoz venni. Ilyen lehet az omega 3 kapszula is, hiszen ezt a zsírsavat, a szervezetünk nem tudja magának előállítani. Szerencsére üzletünkben több fajta ilyen termék kapható, amelyek rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással lehet tested működésére.
2017-02-12 15:24:01

Egyre többen próbálkoznak különféle természetes gyógymódokkal és készítményekkel, amelyek nagy része sokat segíthet, viszont tudni kell, hogy mit és mennyi fogyasztunk.

2017-02-12 14:48:27
Azt mindenki tudja, hogy a megfelelő táplálkozás mennyire fontos, viszont azt már kevesebben, hogy a szervezetnek sok más dologra is szüksége van, a tökéletes működéshez. Ezek között, talán a legfontosabbak a vitaminok, hiszen, ha a szervezet ezeknek a hiányában van, akkor különböző problémák léphetnek fel.
2017-01-27 08:58:44

​A cím némi korrigálásra szorul, hiszen így hangzik a teljes igazság: minden, ami egészséges egy helyen, a bio webáruházban! Ha az egészséged prioritást élvez, ha szeretnéd magadat energikusnak, vitalizáltnak érezni, ha a természet kincseihez ragaszkodsz, akkor jó helyen jársz!

2017-01-27 08:57:46
Hogy mivel jár a legtöbb diéta? Lemondással, korlátozással, a kedvenc ételek ideiglenes, vagy végleges kiiktatásával…. És a sornak itt még nincs vége. Válaszolhatnád ezt is, a fenti kérdésre, de mi van akkor, ha van megoldás arra, hogy ne kelljen elfelejtened az oly szeretett ízeket?
2017-01-27 08:56:32

A ginseng az ernyősvirágzatúak rendjébe, és az aráliafélék családjába tartozó nemzetség. Ezekre az évelő növényekre a lassú növekedés a jellemző. Gyökerüket már évszázadok óta, nagy hatásfokkal, eredményesen használják, alkalmazzák a Távol-Keleten. A ginseng kapszula magában rejti mindazt a fantasztikus jellemzőt, mellyel ezek a növények rendelkeznek.

2017-01-27 08:54:40

A paleo termékek még mindig divatjukat élik. Az évek csak telnek, míg a paleo diéta hívei ahelyett, hogy egyre kevesebben lennének, jobbára inkább gyarapodnak. Azért ez nem lehet véletlen – gondolhatod, jogosan, és igazad van.

2017-01-27 08:51:28

A bio gyümölcslé olyan csodálatos ajándéka a természetnek, mely valóban minden ízében az egészséget, a vitalitást szolgálja. A gyümölcsök páratlan tulajdonságokkal rendelkeznek. Amellett, hogy ízviláguk az édestől, a keserűig, a savanyútól a sós érzetűig terjed, valódi sokszínű táplálkozást tesznek lehetővé.

2016-09-09 12:06:43

A kókusz számos ország étrendjének alapvető részét képezi. Például a polinézek kalóriabevitelének több mint 6% - a kókuszból származik. A kutatások bizonyították, hogy számukra a szív- és érrendszeri megbetegedések szinte ismeretlenek és nagyon jó egészségnek örvendenek. Európában csak az elmúlt években kezdte meg térhódítását a termék, leginkább az egészséges életmódot folytatók körében lett ismert.

A kókuszolajat  kókuszdió bélből sajtolják különböző megoldások segítségével. Leginkább a hidegen sajtolt szűz kókuszolaj ajánlott fogyasztásra és kozmetikai termékek készítésére, mivel ez az olaj nem érintkezett kémiai anyagokkal és hőhatás sem érte, emiatt jótékony hatása ebben a formában sokkal erősebb.

Jótékony hatásai

  • Gomba- és vírusölő hatású, immunrendszer erősítő
  • Tartalmaz E és K vitamint
  • Lassítja a bőr öregedését (többek között ezért is népszerű kozmetikai termékek készítésénél)
  • Ekcéma és pikkelysömör kezelésére is alkalmas
  • Sebgyógyító és sejtregenráló hatása van
  • Serkentően hat az agyműködésre
  • Növeli a zsírban oldódó tápanyagok felszívódását, így jó hatással van az emésztésre is
  • Fényvédő hatása is bizonyított, hiszen az UV sugárzásnak csak 30% - át engedi át
  • Gyulladásgátló, fájdalom és lázcsillapító hatása is elismert
  • Serkentik a haj növekedését, külsőleg használva pedig selymessé és fényyessé varázsolják a hajat
  • Fokozza az inzulin termelést, így cukorbetegek számára is ajánlott, de leginkább a megelőzésben van fontos szerepe
  • A pajzsmirigy alulműködésének gyógyulására is hatással van
  • Máj illetve epe problémák esetén is érdemes áttérni a kókuszolaj használatára
  • A kókuszolaj étvágy csökkentő hatással bír, így a fogyokúrázók is szívesen fogyasztják
2016-09-06 12:50:06

A paleolit étrend elméletével először 1975-ben Walter R. Voegtlin foglalkozott. Könyvében hangsúlyozta, hogy az ember alapvetően húsevő. Az állati fehérjén és zsíron kívül csak kevés szénhidrátra van szüksége, amit fedezni tud különféle gyümölcsök és magok fogyasztásával.

E diéta szerint élőknél két nagy ételcsoport került tiltólistára a gabonafélék és a tejtermékek.

A paleósok azt vallják, hogy ezeket az ételeket nem tudjuk rendesen megemészteni és a bennük található szénhidrátok tekinthetők az elhízás egyik okának. A diéta követésével megelőzhetőek a szív- és érrendszeri problémák, az autoimmun betegségek és a 2-es típusú cukorbetegség is.

Egy svéd kutatócsoport pápua-új guineai vizsgálatai során megállapította, hogy a paleolit táplálkozáshoz nagyon hasonló étrendet követő őslakosok nem szenvednek civilizációs betegségekben. Ismeretlen volt körükben az elhízás, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás.

A paleo diétát követők számára az alábbiak kerülendőek:

  • az összes gabonaféle
  • a burgonya
  • az összes magas szénhidrát tartalmú élelmiszer.
  • a hagyományos cukor – kivételt képez a gyümölcsökben lévő fruktóz
  • a hüvelyesek
  • a feldolgozott ételek

A paleolit étrendben nyugodtan fogyasztható az összes hús, főleg azok, amelyek omega-3 és az omega-6 zsírsavat tartalmaznak, tojás, gomba, olajos magvak (kíváló energiaforrás) és sajt. Bármilyen friss zöldséget és gyümölcsöt ehetünk. A zöldségek magas rosttartalma segíti az emésztést, és jótékony hatással van a bélműködésre. Ajánlott gluténmentes termékek fogyasztása. A paleo diéta ajánlása alapján naponta ötször étkezzünk, ezen étkezés során állati fehérjét és rostokat is jutassunk szervezetünkbe. 

2016-08-27 14:06:51

Napjainkban sajnos egyre több ember küzd szív- és érrendszeri betegségekkel, cukorbetegséggel és elhízással. Mivel a cukor ezen betegségek egyik okozója lehet, érdemes odafigyelni napi cukor bevitelünkre, hogy csökkenthessük ezen betegségek kialakulásának kockázatát.

A tudatos életmódra való törekvés egyik első lépése lehet a hagyományos cukor helyettesítő termékeinek használatára való áttérés. A szintetikus, kémia úton előállított cukor helyettesítő termékek nem ajánlottak, hiszen ezek használatával egészségünknek többet ártunk, mint használunk. Ehelyett léteznek természetes eredetű helyettesítők:

  • Nyírfacukor (xilit vagy xilitol)

  • Stevia (sztívia)

  • Entrit (eritriol)

Ezen cikk keretében szeretnénk segítséget nyújtani a választásban, megnézzük ezen termékek tulajdonságait és felhasználási módjukat.

Nyírfacukor

Jelenleg a nyírfacukor az egyik legnépszerűbb édesítő. Régen a nyírfacukrot a nyírfa édes rostjaiból nyerték, népszerűségének növekédésével már más növényi rostokat is felhasználnak az előállítására.

Tulajdonságai:

  • Íze semleges

  • 1:1 arányban adagolható cukor helyett

  • Kalóriatartalma 40%-kal alacsonyabb a hagyományos cukorral ellentétben

  • A vércukor szintet a hagyományos cukorral ellentétben alig emeli meg (GI = 7)

  • Lassan szívódik fel

  • Az elfogyasztott nyírfacukor mennyiségének csak 50%-a alakul át szénhidráttá

  • Fogyasztása nagy mennyiségben haspuffadást vagy hasmenést okozhat

Stevia

Több száz évvel ezelőtt fedezték fel a Dél-Amerikai indiánok ennek a gyógy- és fűszernövénynek a jótékony hatását, leveleinek édes tulajdonságát. A Stevia levelei és hajtása háromszor édesebbek, mint a hagyományos cukor, a növényből készült koncentrált kivonatok ennek sokszorosai lehetnek.

Tulajdonságai:

  • Íze nem semleges, a növény leveleiben levő anyagok adják jellegzetességét

  • Az adagolásra nagyon oda kell figyelni, hiszen sokkal koncentráltabb, édesebb, mint a hagyományos cukor

  • A vércukor szintet a hagyományos cukorral ellentétben alig emeli meg (GI = 0)

  • A legkoncentráltabb formája a por

  • Alkalmas főzésre, mivel nem bomlik le hő hatására

  • A növényi anyagok miatt különböző szájbetegségek, bakteriális és vírusos megbetegedések gyógyítására is használják

  • Bőrregeneráló hatású

  • Érdemes melegvízben feloldani sütés-főzés előtt

  • Körülbelül 200 Celsius fokig tartja meg édes ízét

Eritrit

Növényi alapú természetes édesítőszer, mely több gyümölcsben is megtalálható pl. dinnye, szőlő.

Tulajdonságai:

  • A vékonybélben szívódik fel, így hasmenést nem okoz

  • A vércukor szintet a hagyományos cukorral ellentétben egyáltalán nem emeli meg (GI = 0)

  • Jótékonyan hat az érfalakra, így csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását

  • A cukor édességéhez képest az eritrit 60-80%-kal ér fel

  • A forró folyadékokat lehűti

  • Körülbelül 160 Celsius fokig megtartja édes ízét

Reméljük ezzel a kis összefoglalóval sikerült segítenünk az Önök számára legmegfelelőbb cukorhelyettesítő termék kiválasztásában.

2016-05-23 14:12:50

Kezdjük egy kis fogalommagyarázattal, mit is jelent pontosan a manapság oly divatossá vált paleolit étrend: ez az életforma visszanyúlik az ősi gyökereinkhez, vagyis nagyban követi az ősember táplálkozási szokásait, a mai civilizált életvitelünkbe átültetve. Mivel az ősember vadászó és gyűjtögető életmódot folytatott ezért a paleolit étrend, a hús-, a zöldség-, és a gyümölcsfogyasztást részesíti előnyben. Kizárja ugyanakkor a tejtermékek és a gabonafélék fogyasztását, mivel ezek az élelmiszerek abban az időben nem voltak ismertek, ezáltal az emberi szervezet a gluténre, valamint a laktáz enzimre intoleranciával reagálhat, mely számos betegség alapjául szolgál.

A paleolit táplálkozás fő célja (amellett, hogy a fogyni vágyók is elő szeretettel használják), olyan betegségek elkerülése, mint például a különböző ér-, és bélrendszeri megbetegedések, a manapság oly gyakori elhízás, a magas vérnyomás, továbbá egyes autoimmun betegségek, valamint a 2-es típusú diabétesz. A természeti népeknél, ezek a betegségek mindegyike, szinte teljesen ismeretlen. Éppen ezért gondolják úgy a diéta követői, hogy a táplálkozásban e gyökereinkhez kell visszanyúlnunk.

Mik azok az ételek, amiket szabad- és melyek azok, amelyeket nem szabad ennünk, ha „paleozunk”:

A diéta során a következő élelmiszereket fogyaszthatjuk:

  • Húsfélék – a legfontosabb, hogy a fűvel táplált állatok húsát fogyasszuk, az Omega zsírsav tartalmuk miatt. Emellett fogyaszthatunk halféléket, vadhúsokat, azonban kerülni kell a feldolgozott húskészítményeket.

  • Zöldségek

  • Gyümölcsök – a gyümölcsöket csak módjával fogyasszuk a magas cukortartalmuk miatt.

  • Fűszerek, gyógynövények

  • Tojás

  • Zsiradékok – állati eredetű zsírok (sertés-, kacsa-, libazsír), kókuszolaj (vagy más néven kókuszzsír), hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj

  • Édesítő szerek – szacharin, eritrit, xilit (más néven nyírfacukor), stevia

  • Lisztek/liszthelyettesítők – maglisztek (például: gesztenyeliszt, kókuszliszt, lenmagliszt, szezámliszt, mandulaliszt, stb.), kókuszreszelék, darált mák, darált dió, darált mandula, szezámmag, lenmag.

  • Tejtermékek – ezek közül csak a kemény sajtok megengedettek

  • Tejhelyettesítők – magtejek (például: kókusztej, mandulatej, rizstej)

  • Magvak – de csak módjával

A diéta során, a következő élelmiszereket el kell hagynunk:

  • Tartósítószerek, színezékek, emulgeálószerek

  • Minden olyan termék, ami tartalmaz glutént

  • Tej és tejtermékek

  • Mesterséges színezékek, édesítők, cukor, fruktóz

  • Finomított élelmiszerek, szénhidrátok

  • A rendszeres alkoholfogyasztás nem megengedett

  • Zöldségek közül: hüvelyesek, burgonya, kukorica